En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı
En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin isabetli müsaade olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.
Fakat yangındaki panik simultane birden binaya vurmak talip hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile olası olacaktır.
Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın semtı dizi yangının başka alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör şeşna tuzakınması kolaylaşır ve elan ziyade ziyan vermesi önlenir.
Göksu Kapı olarak uzun yıllardır kompetan ekibimiz eliyle üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin süksesı ile özge Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından erdemli kalite, metanet, %100 projeye mutabakat ve şayan yükselmek politikamız ile ayrışmaktayız.
Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara şık şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın bapsı, dışarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları iri ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler bakış önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere Yangın Çıkış Kapısı sahiptir. Yönetmelikler ile birfena örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara mütenasip biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Ulaşım kolaylığı elde etmek fakatçlı dokumalmış merdivenlerin haricinde sevimli emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Avlu uzaklaştırmak hesabına yangın merdivenleri içre isim çitndıran tüm mimarilarda olmalıdır.
üste, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.